31 Aralık 2011 Cumartesi

Wald International Mercedes CLS 63 AMG.





Her ne kadar konsept bir otomobil gibi dursa da bu otomobil wald modifikasyon firmasının mercedes cls 63 amg yi modiyelemiş hali ve gerçekten arabayı o kadar müthiş bir şekle getirmişler ki sanki konsept.

28 Aralık 2011 Çarşamba

Burcu ve Çiçek Dubai Çölünde Fırtına Gibi Esti



İki sezondur ülkemizi Avrupa’da başarı ile temsil eden Burcu Çetinkaya-Çiçek Güney ikilisi, bu kez Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nın son ayağı Dubai Rallisi’ne katıldı. Çöldeki iki günlük zorlu mücadeleyi Genel Klasman beşincisi, Grup N ikincisi, Bayanlar birincisi olarak tamamlayan Burcu ve Çiçek bir “ilk”e daha imza attı…
Orta Doğu Ralli Sampiyonası’nın son ayağı olan Dubai Rallisi 02-03 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi. 275 km özel etap olmak üzere toplamda 752 km’den oluşan parkurda koşulan yarışta, iki günde çölde altı farklı etap koşuldu.
Türkiye Tanıtım Fonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto Teşkilatı, Ansell, Red Bull, Auto Mika, Sonax, Mars Athletic Club, Puma, Golden Bay Tour, Parkur Racing, Reklamon, Dexter, Asus, Autobahn Productions, Bee Danışmanlık ve Teknotel sponsorluğunda yarışan Burcu Çetinkaya/Çiçek Güney ikilisi de bu zorlu rallide start alan ekipler arasında yer aldı. Dubai Mall’un önünden verilen startta 10 kapı numarasıyla yarışa başlayan Çetinkaya-Güney ikilisine, startlarını Dubai’nin tanınmış ismi 14 kez Orta Doğu Ralli Şampiyonu Mohammed Ben Sulayem verdi.
Tok Sport tarafından hazırlanan Mitsubishi Lancer Evo X’la ilk kez katıldıkları çöl yarışına kolay ve çabuk adapte olmaları ile herkesi şaşırtan milli sporcular Çetinkaya-Güney, zorlu geçen yarışı Genel Klasman beşincisi, Grup N ikincisi, Bayanlar birincisi olarak tamamlayıp bir “ilk”e daha imza attılar.
Burcu Çetinkaya duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Dubai’de eski Orta Doğu Ralli Şampiyonu Michel Saleh dahil olmak üzere, bir çok ekibi geride bıraktık. İlk Orta Doğu yarışımızda aldığımız bu güzel sonuç ve Türk bayrağımızı podyumda dalgalandırdığımız için çok mutluyuz.”
Ekibin co-pilotu Çiçek Güney ise: “Çölde iz olmayan yollarda yarışmak çok farklı bir tecrübeydi. Herkesin bizi baştan kaybolursunuz diye uyardığı ve hatta korkuttuğu bu yarışı, genel klasman beşincisi, Grup N ikincisi ve Bayanlar birincisi olarak bitirip önümüzde sezon için umut verdiğimiz için çok mutluyum” açıklamasını yaptı.

27 Aralık 2011 Salı

PRIOR BMW 5 Serisi.




BMW 5 Serisi üzerinde yapılan görsel modifikasyonlara bir yenisi eklendi. PRIOR Design tarafından üretilen yeni gövde kiti araca daha sportif bir hava katıyor.
Ön tamponuna LED aydınlatmalar ve bir splitter eklenen otomobil motor kaputu ve tavan için yeni parçalar sunarken arka camın üst kısmına karbon fiber spoiler eklenmiş. Yan etekleri de genişletilen otomobilin arka kısmına geçildiğinde alt kısmına küçük bir difüzör yerleştirilmiş tampon ve merkeze kaydırılmış dört çıkışa sahip egzoz sistemi dikkat çekiyor

26 Aralık 2011 Pazartesi

JE Design Audi Q7 S Line.





JE Design’ın Audi Q7'yi modifiyesi daha önceleri de vardı bunlar gövde kiti ve rüzgarlıklar gibiydi şimdi ise aynı firma motor modifiyesine de el atmış.
Ön kısımda yapılan değişiklikler zor fark edilecek tarzda. Ön tamponun alt kısmına iki parçalı bir splitter ekleyen JE Design aracın önünü 60, arkasını da 80 mm genişletmiş. Çamurluklarının içi, çapları 22 inçe kadar büyüyen jantlarla doldurulan otomobilin yan etekleri de genişleyen gövdeye uygun şekilde tasarlanmış.
Arka kısımda büyük bir spoiler, D sütunu üzerinde kemerler, köşeli egzoz çıkışları ve yeni bir tampon tasarımıyla bizi karşılayan aracın süspansiyon sistemi 35 mm alçaltılmış.
Q7′nin 4.2 litre hacimli v8 turbo Diesel motorunu da modifiye eden JE Design bu üniteden 410 beygir güç, 895 Nm tork alabilmiş. Ağırlığı 2.300 kg civarında olan aracın 0′dan 100 km/s sürate ulaşabilmesi için 6.1 saniye yeterli oluyor.

25 Aralık 2011 Pazar

Yeni Marangoni Range Rover Evoque HFI-R.








İtalyan lastik üreticisi Marangoni, son ayların popüler SUV modeli Range Rover Evoque için hazırladığı modifikasyon kitini tanıttı. Çok dikkat çekmeyen bir gövde kitine sahip olan aracın motorundaysa ciddi değişiklikler var.
Dışarıdan bakıldığında dikkati çeken ilk değişiklikler 20 inç çaplı jantlar ve bu jantların çevresine eklenen kırmızı renkli lastikler. Aracın biraz cılız görünmesine neden olan bu lastikler haricinde mat gri gövde boyası ve sadeleştirilmiş tasarımlara sahip ön ve arka tamponlar büyük tasarım yeniliklerini tamamlıyor.
Motor kaputunun üzerine ek hava çıkışları eklenen aracın ön panjur ve yan aynaları mat siyaha boyanırken çamurluklar ve bagaj kapağında kullanılan siyah plastik parçalar karbon fiberden üretilenlerle değiştirilmiş. Titanyum egzoz sistemiyle donatılan Evoque HFI-R’ın arka kısmında görülen yeni egzoz çıkışları pek hoş durmamış. 330 mm çaplı disklere sahip olan yeni fren sisteminde 10 pistonlu kaliperler görev yapıyor.
İç mekanında bol bol deri ve Alcantara kullanılan aracın koltuklarında baklava desenli döşemeler ve sırtlıklarda özel logolar dikkat çekiyor.
Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli motoru, yakıt olarak hirdrojen-doğalgaz karışımı veya sadece doğalgaz tüketecek şekilde modifiye edilen araç artık 300 beygir güç üretebiliyor. Tüketim değerlerinde de iyileşme sağlayan bu değişiklikler sonucunda menzil 1.000 km’nin üzerine çıkıyor.

24 Aralık 2011 Cumartesi

Chevrolet Aveo RS.



Chevrolet’nin global araçlarından birisi olan Aveo sportif versiyonuna yakında kavuşacak. 2010 Detroit otomobil fuarı sırasında konsept versiyonu tanıtılan aracın seri üretime hazır modeli aynı organizasyonun 2011 ayağında sergilenecek.
Otomobile önden bakıldığında daha sportif tasarımlı tampon ve yeni sis farları dikkat çekerken yan bölümde siyah renkli aynalar, 17 inç çaplı jantlar ve yeni yan etekler gözden kaçmıyor. Arkasında yapılan yenilikler arasında yeniden tasarlanan sportif görünümlü tampon, büyük spoiler ve yenilenen egzoz sisteminin çift çıkışı dikkat çekerken süspansiyon sistemi de hem daha alçak hem de daha sert.
İç mekanda sunulan yenilikler arasında kalınlaştırılıp alt kısmı düzleştirilen direksiyon simidi, metal pedal takımı, sportif koltuklar, RS logoları, yeni vites topuzu ve bu modele özel gösterge grafikleri bulunan otomobilin döşemeleri de diğer Aveo modellerinde bulunmuyor.
Opel modellerinden de hatırlayacağımız turbo beslemeye sahip 1.4 litre hacimli benzinli motoru 138 beygir güç, 200 Nm tork üretebilen Aveo RS hem manuel hem de otomatik şanzıman seçeneklerine sahip olacak. Her ikisi de 6 ileri vitesli olan ünitelerden manuel olanında yeni vites oranları kullanılırken otomatik versiyonun son dişli oranı yeni.

23 Aralık 2011 Cuma

Mercedes-Benz E300 BlueTEC HYBRID ve E400 HYBRID.


Çoğu üretici gibi ürün gamının yakıt tüketim dğerlerini aşağıya çekmek isteyen Mercedes hibrit teknolojileriyle daha yakından ilgilenmeye başladı. 2012 Detroit otomobil fuarı öncesinde iki hibrit modelini tanıtan marka bu modellerden Diesel motorlu olanını Avrupa, benzinliyiyse Amerika kıtsında satışa sunacak.
Tasarım ve donanımlarında bir değişiklik olmayan E Serisi modellerinden E300 BlueTEC HYBRID olarak adlandırılanı 2.1 litre hacimli bir turbo Diesel motorla donatılmış. E250 CDI’da da aynen kullanılan ünite 204 beygir güç, 500 Nm tork üretebiliyor. İçten yanmalı motorunun yanında 27 beygir güç, 250 Nm tork üretebilen bir de elektrik motoruyla donatılan aracın ortalama yakıt tüketim değeri 4.2 litre/100 km olarak açıklanıyor. Bu ortalamanın yakalanmasına yardımcı olan diğer donanımlarsa start/stop, fren enerjisi geri kazanım sistemi ve düşük yuvarlanma dirençli lastikler.
Aynı yardımcı donanımlara sahip olan E400 HYBRID 306 beygir güç, 370 Nm tork üretebilen 3.5 litre hacimli benzinli motorla donatılmış. Elektrik motoru E300 BlueTEC HYBRID’de kullanılanla aynı olan otomobilin ortalama yakıt tüketimiyse 8.7 litre/100 km.

22 Aralık 2011 Perşembe

Audi A1 Quattro.








2011 yılının son günlerine girerken Alman marka Audi bir sürprizle karşımıza çıkıyor. Mayıs sonunda konsept hali A1 Clubsport Quattro ismiyle tanıtılan çılgın A1 versiyonu 333 adetlik sınırlı üretim bir otomobil olarak piyasaya çıkıyor.
Sadece beyaz gövde rengiyle alınabilecek olan otomobilin 80′li yılların Quattro modellerine göndermeler yapan 18 inç çaplı jantları da beyaz renkli. Geniş hava girişlerine sahip olan ön tamponun iç kısımlarıyla ön panjuru siyaha boyanan aracın tavanı da aynı renk.
Arka kısımda büyük bir spoiler dikkat çekerken LED stopların altından başlayıp plakalığı da içerisine alan bölge siyah renkli. Arka tamponunun altına bir difüzör eklenen otomobilde 10 cm çaplı çift egzoz çıkışı kullanılmakta.
Süspansiyon ve fren sistemi modifiye edilmiş olan A1 Quattro’nun ön fren diskleri 312 mm çaplı ve kaliperlerin tamamı siyaha boyanmış.
İç mekanında siyah deri döşeme ve kontrast oluşturacak şekilde kırmızı renkte seçilen dikiş iplikleri dikkat çekerken üzerlerinde “A1 Quattro” arması işli kapı eşik kaplamaları, paslanmaz çelik pedal seti, parlak siyah havalandırma ızgarası çerçeveleri, beyaz renkli gösterge iğneleri, kırmızı renkli devir göstergesi, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, alüminyum vites kolu ve yüksek yan destekli koltuklar sportif detaylar olarak dikkat çekiyor.
Otomobilin lüks donanımları arasındaysa 14 hoparlör ve 465 Watt çıkış gücü sunan Bose ses sistemi, aktif xenon farlar, uzun far asistanı, fren şiddetine göre parlaklığı ayarlanan LED stoplar, navigasyon sistemi, WLAN hotspot ve Bluetooth bağlantısı bulunuyor.
Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru Volkswagen’in Golf R ve Scirocco R modelleriyle birlikte Audi S3′te de görev yapan araç 256 beygir güç, 350 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 6 ileri vitesli şanzımanla birlikte 0′dan 100 km/s sürate 5.7 saniyede ulaşabilen A1 Quattro’nun maksimum sürati 245 km/s olarak açıklandı.